fallback

Новата пленарна зала на депутатите ще струва близо 20 млн. лева

Очаква се да бъде готова до две години

15:37 | 06.06.16 г.

Народното събрание ще даде близо 20 млн. лева за реконструкцията на зала "Света София" в бившия Партиен дом. Това става ясно от обявена от Народното събрание обществена поръчка за избор на изпълнител.

Проектът предвижда да бъде реконструирана зала "Света София" на ул. „Княз Александър” 1.

В момента сградата се използва от парламента, където се намират депутатските кабинети и залите за заседания на парламентарните комисии. 

Идеята за нова пленарна зала е от повече от пет години.

Първоначално заложеният бюджет за реконструкцията на "Света София" беше 15 млн. лева. Сега проектът е оскъпен до 19,5 млн. лева, като в сумата са заложени 1,05 млн. лева, ако се наложат допълнителни ремонти, които да бъдат извършени от същия строител след приключване на ремонта.

Фирмите, които кандидатстват, трябва да имат минимален оборот от 36 млн. лева за последните три години. 30 млн. лева от сумата трябва да идва от изпълнени подобни поръчки. Под подобни се разбира пълната реконструкция на обществени сгради, включително изпълнение на водопровод, електричество, архитектурни промени.

Избраният изпълнител ще получава и работи с документи, които съдържат класифицирана информация. Бъдещият строител трябва да има ниво на достъп до секретна информация "поверително", тъй като част от работата е свързана с "държавна тайна".

Заявки за участие в процедурата се приемат до 1 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:44 | 12.09.22 г.
fallback