IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Пловдив стана мажоритарен собственик на "Свободна зона"

86 на сто от активите на дружеството вече са във владение на общината

17:48 | 13.06.16 г.
Община Пловдив стана мажоритарен собственик на "Свободна зона"

Община Пловдив стана официално мажоритарен собственик на дружеството "Свободна зона" след подписания днес от кмета Иван Тотев и министъра на финансите Владислав Горанов договор. По силата на този договор 86 на сто от активите на дружеството вече са във владение на общината на базата на 46,4% от акциите на "Свободна зона", които й се прехвърлят безвъзмездно, съобщи БТА.

„Това е вторият проект, който реализираме с общината след спортната зала "Колодрума". Икономиката в региона се развива успешно и това, което ще ни притеснява в бъдеще, ще са ниските нива на безработица, за сметка на тези в Северна България“, коментира Горанов.

Иван Тотев обясни, че капацитетът за наем в "Свободна зона" е 100% зает.

По думите на кмета общината ще предприеме действия за разширяване и изграждане на нови складови площи през следващата година, ще бъдат придобити и терени за производствени процеси на предприятия, които искат да се възползват от "Свободна зона".

Кметът допълни, че това е нов момент в развитието на икономиката в областта, като така се осигуряват и възможности за развитие на летище "Пловдив".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още