fallback

Сръбският Delta Holding възражда мол "Галерия" във Варна

Търговският център, който трябваше да стане болница, все пак ще функционира като мол под името Delta Planet

22:02 | 04.09.17 г.

Delta Real Estate, част от сръбския Delta Holding, е придобил дял в недовършения мол „Галерия“ във Варна, който се планираше да се превърне в частна болница от веригата City Clinic, става ясно от съобщение на холдинга.

"Delta Real Estate продължава стратегически да разширява бизнеса си. С голямо удоволствие обявявам откриването на друга строителна площадка в страна от ЕС, в България ", коментира Зорана Ждрале Бурлич, главен изпълнителен директор на компанията.

От съобщението става ясно, че проектът в крайна сметка ще функционира като мол под името Delta Planet. Оценката му е на стойност 120 млн. евро.

Търговският център ще бъде разработен в партньорство с AP investments – фирма, свързана с бизнесмените Ангел Ангелов и Петър Дудоленски.

Всеки момент ще започнат довършителните работи по обекта с площ 110 хил. кв.м. Откриването е планирано за май 2018 г. Строителните дейности ще се изпълняват от Planex.

Търговският център Delta Planet ще се разполага на три етажа над земята. Ще има и три подземни етажа за паркинг, 12 модерни зали за кино и около 160 търговски обекта.

Предвижда се на покрива да има зелена градина с изглед към Черно море и Варна.

Delta Holding и преди е осъществявала дейност в България – компанията е бивш собственик на веригата магазини „Пикадили“, които затвориха врати преди няколко месеца след неколкократна смяна на собствеността.

Тази година е изключително успешна за пазара на търговски центрове в България. Консултантската компания Forton изчислява инвестициите в сектора досега на над 400 млн. евро, като основни играчи на пазара са южноафрикански инвестиционни фондове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:13 | 13.09.22 г.
fallback