fallback

Експерт: Новото строителство ще балансира пазара на недвижими имоти

Според Никола Стоянов от Luximmo Finnest Estates моментът за покупка на имот ново строителство в София е добър

17:24 | 27.03.18 г. 4

Няма балон на имотния пазар, тъй като скокът на цените не е толкова голям и все още наваксваме спада след кризата от 2008 г. Това каза Никола Стоянов от Luximmo Finnest Estates в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Той не вижда нищо притеснително пред пазара на недвижими имоти в близките няколко години, тъй като новото строителство се развива много динамично, а над 90% от покупките на имоти се движат от местния пазар.

„Хората бързат да купят на зелено, а предприемачите бързат да завършат и реализират проектите си на пазара. Цените във всички сегменти вървят нагоре, но се подготвят немалки обеми ново строителство и смятам, че те ще балансират пазара и ще бъдат коректив на големите амбиции на продавачите на готови имоти“, каза Стоянов и допълни, че не очаква драматичен скок на цените.

Според него сега моментът да се купи имот ново строителство в София е добър.

Стоянов посочи, че конкретно при луксозните имоти търсенето е стабилно и дори има известен ръст между 10% и 15% в последната година. Цените на луксозните имоти също са отбелязали ръст между 10% и 15% и според експерта луксозният сегмент е една от най-добрите части на имотния пазар, в които човек може да инвестира парите си.

Още коментари гледайте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
fallback