fallback

Строителни предприемачи предлагат френския модел на застраховане

Въвеждането на модела ще защити интереса на гражданите, посочи Снежана Стойчева, мениджър на специализирания сайт IMOTI.NET, чиято годишна церемония наближава

19:25 | 18.02.19 г. 1

Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) предлага да се следва френският модел на застраховане, който защитава интересите на гражданите. Това обяви Снежана Стойчева, мениджър на IMOTI.NET, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Стана ясно, че застраховките на имоти много отстъпват на застраховането на автомобили. Между 10% и 14% са застраховките на имоти, като голяма част от тях са свързани с кредитирането и изискванията на банката. Гражданите, които купуват „на зелено“ не са защитени“, посочи тя..

Снежана Стойчева информира и за предстоящата церемония за годишните награди на IMOTI.NET.

“Доволна съм, че този проект се развива. За четвърта поредна година ще се връчват награди. Има интерес сред брокерите и агенциите да се включват в номинациите. Тази година сме добавили награди, които касаят ваканционни, жилищни и селски имоти, както и инвестиционни проекти“, каза експертът.

Стойчева коментира и очакваното в края на 2019 г. повишение на лихвите и напомни, че „банките ще продължат да бъдат от значение”.

Повече от разговора може да проследите във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:23 | 13.09.22 г.
fallback