fallback

ДНСК отново спира строителството на "Златен век"

Строителното разрешение на "Артекс Инженеринг" е изтекло още през януари 2020 г., съобщи началникът на строителния надзор арх. Влади Калинов

15:18 | 21.06.21 г. 2

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) отново спира строителството на сградата "Златен век". Този път причината е изтекло разрешение за строеж. След обстоен анализ на всички материали по казуса от строителния надзор са категорични, че разрешението на "Артекс Инженеринг" е било до началото на 2020 г. Това съобщи началникът на ДНСК арх. Влади Калинов на пресконференция в МРРБ, цитиран от bTV.

От надзора са категорични, че всичко, построено след тази дата, ще трябва да бъде разрушено.

От ДНСК потвърдиха, че Върховният административен съд не се е произнасял по давността на разрешението, а заключението на първа инстанция, че строителното разрешение е валидно най-малко до края на 2022 г., е некоректно направено.

Архитект Калинов обяви, че всичко, което се е случвало до момента със сградата, е било с пълната подкрепа на Столичната община.

По-рано днес пред строителното министерство имаше протест на служители на „Артекс Инженеринг“ заради „Златен век“.

От строителната компания обявиха, че сградата в столичния район "Лозенец" ще бъде построена и подчертаха, че ако отново бъдат предприети действия срещу строителството, ще заведат иск срещу държавата в Страсбург за вреди в огромни размери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:05 | 14.09.22 г.
fallback