IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във вторник възстановяват движението по новия участък от ул. "Николай Коперник"

До септември трябва да приключи изпълнението на северното платно на бул. "Тодор Каблешков"

14:20 | 13.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Столична община</em></p>

Снимка: Столична община

Движението по новоизградения участък от ул. "Николай Коперник" в район "Слатина" ще бъде възстановено идния вторник. Това съобщи по време на проверка днес кметът на София Йорданка Фандъкова. В проверката участваха и заместник-кметът по строителство д-р инж. Ангел Джоргов и кметът на района Георги Илиев, съобщава пресцентърът на Столична община.

"Изпълнението на ул. “Коперник“ от бул. „Шипченски проход“ до бул. „Гео Милев“ е на финала. Извършена е цялостна реконструкция – инженерни мрежи (топлопреносна мрежа, водопровод, канализация и отводняване), ново улично осветление, пътна част и квартален паркинг. След 17 август ще продължи работа по малък участък от тротоарите, а през есента, когато времето позволи, ще се засадят нови 25 дървета", каза Фандъкова.

Реконструкцията на ул. „Николай Коперник“ започна в средата на май, а миналата година беше реконструиран първият участък от улицита – от ул. “Шипченски проход“ до локалното на бул. “Цариградско шосе“.

"Изграден е паркинг в близост до кръстовището на ул. „Николай Коперник“ с ул. „Гео Милев“. Обособени са около 70 паркоместа", съобщи кметът на "Слатина".

Успоредно със строителството на настоящия етап се работи по проекта за следващия трети етап, каза Фандъкова. Това е участък от ул. „Гео Милев“ до ул. „Иван Щерев“, който ще бъде реконструиран през следващата година.

Столичният кмет съобщи, че вчера е получено писмо от МРРБ за ул. “Ив.Шишман“, където сега работят „Софийска вода“ и „Топлофикация“, за да бъде обявена процедура за довършване на пътните работи по обекта. Предвижда се да бъде положена временна настилка за зимния период, а до края на годината трябва да има избран изпълнител за улиците, за да може през новия строителен сезон да започне работата по пътната част, каза Фандъкова. 

Очаква се също до септември да приключи изпълнението на северното платно на бул. "Тодор Каблешков", съобщи кметът на София. Продължава работа и по ул. “Първа българска армия“, като се предвижда основните ремонти да приключат до средата на септември", уточни тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още