IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранните фондове се насочват към испански фирми за управление на имоти

Интересът от страна на чуждестранните инвеститори е добре дошъл за испанския имотен сектор

16:25 | 26.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Към&nbsp;предварителния кръг на търга за поделението Altamira Real Estate на Santander има силен интерес. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Към предварителния кръг на търга за поделението Altamira Real Estate на Santander има силен интерес. Снимка: Ройтерс

Няколко чуждестранни инвеститори подготвят оферти за поделенията за управление на имоти на испански банки с надеждата твърдо да стъпят на местния пазар на имоти, пише Ройтерс.

Американските инвестиционни компании Cerberus Capital Management, Centerbridge Partners и Lone Star са сред кандидатите, подготвящи се за предварителния кръг на търга за поделението Altamira Real Estate на Santander, твърдят двама източници, запознати с делата на фирмите. 

Сделката за Altamira, която ще предостави на победителя екип от мениджъри и договор за управление на продажбите на имоти на Santander, но не и активите в баланса на банката, е поредната в бранша напоследък.

Неотдавна Cerberus спечели договор за управлението на имотите и строителните кредити на спасената от държавата Bankia, като плати между 40 и 90 млн. евро за правото да управлява имотния бизнес през следващите 10 години. Кредиторът Sabadell също вероятно ще се опита да продаде поделението си за недвижими имоти Solvia през идните месеци, според запознати източници.

Повечето испански банки съкращават поделенията или ги продават, за да наберат средства, без да се разделят с жилищата под възбрана, които притежават. Чуждестранните инвеститори искат да закупят тези жилища, но настояват за много ниски цени.

Интересът от страна на чуждестранните инвеститори е добре дошъл за испанския имотен сектор, който го тълкува като признак за сериозен ангажимент.

„Този вид сделки са много добър знак - никой не купува платформа, за да остане в дадена държава само година", коментира Фернандо Акуна от компанията за управление на имоти Taurus Iberica. "Тези сделки ще предоставят на фондовете дълбоки познания какво се случва... и ще им позволят да управляват и други активи, които могат да придобият и които не принадлежат на дадената банка", допълва той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още