IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миниатюрен апартамент в Лондон се продава пет пъти по-скъпо от къща

Жилището се намира в луксозния квартал Мейфеър

15:47 | 08.10.14 г. 1
Миниатюрен апартамент в Лондон се продава пет пъти по-скъпо от къща

Малък апартамент с размерите на място за паркиране е обявен за продажба в Лондон, а цената му е пет пъти по-висока от средната за къща във Великобритания, пише CNBC.

Агенцията за недвижими имоти Wetherell, която продава имота, го описва като перфектното място за пътешественик, обикалящ света. Апартаментът се намира в луксозния лондонски квартал Мейфеър, в блок, построен през 1928 г.

Имотът е с площ 30,5 кв. метра, т.е. около една трета от размера на стандартното жилище в Обединеното кралство. Цената му пък е 950 000 паунда (1,53 млн. долара). За сравнение, средната цена на къща във Великобритания през август беше 186 270 паунда според Halifax.

Имотът представлява студио с място за спалня, плюс баня. Кухнята е по-малка от стандартната затворническа килия, но жилището се намира в непосредствена близост до прочут луксозен ресторант.

Цените на жилищата във Великобритания се увеличават рязко през последните години в резултат от финансирани от правителството схеми за стимулиране на кредитирането и изключително ниските лихвени проценти. Освен това пазарът на имоти в Лондон има репутация, свързана със стабилност, което привлича чуждестранните купувачи, особено тези, търсещи луксозни имоти, което увеличава недостига на жилища в британската столица.

Цените на жилищата се увеличават с 11,7% от началото на годината до юли 2014 г. според Службата за национална статистика. Лондон продължава да е британският район с най-висока средна цена за жилище. През посочените месеци цените се повишават с 19,1% спрямо същия период година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 9 години
Усещам, че Осбърн ще бъде линчуван, когато балона, който наду пукне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още