IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Музеят на Мадам Тюсо в Лондон излиза на пазара

За първи път сградата е обявена за продажба самостоятелно, а не като част от портфейл

11:59 | 04.02.15 г.
Музеят на Мадам Тюсо в Лондон излиза на пазара

Собственикът на сградата, в която се помещава музеят на Мадам Тюсо в Лондон, се надява да получи над 300 млн. паунда от продажбата на имота, съобщава Financial Times.

Предприемачът Ник Лесло, който притежава сградата-дом на музея на восъчните фигури, е наел консултантската компания CBRE за продажбата на имота, съобщават запознати източници. Сградата няма да промени функциите си след продажбата й.

Сградата е отдадена на Merlin Entertainments за 27 години срещу наем от 15,5 млн. паунда годишно плюс индексация с инфлацията, отбелязва изданието. Компанията управлява още 10 подобни музея, сред които в Шанхай, Пекин и Сингапур.

Музеят е класиран сред десетте топ туристически атракции на Лондон. Merlin успяха да се възползват и от възхода на “селфи културата” и улесниха достъпа на хората до восъчните фигури на известните личности.

Заради силните позиции на Merlin на туристическия пазар се очаква сградата да привлече международни инвеститори в трофейни активи.

Сградата на музея на восъчните фигури е най-големият актив на Secure Income Reit - фондът за инвестиции в имоти на Ник Лесло, който дебютира на борсата през миналата година. Фондът се цели в имоти с дългосрочна доходност и притежава още тематичния парк Alton Towers, Thorpe Park и 21 частни болници. Prestbury Investment Holdings – компанията, която Ник Лесло пряко управлява с дългогодишния му съдружник Майк Браун, е външен мениджър на фонда за имоти и притежава около 25% от акциите му.

Музеят на Мадам Тюсо се оценява на 294 млн. паунда. Сегашният собственик придоби сградата преди десет години като част от по-голям портфейл от имоти. За първи път сградата ще бъде обявена за продажба самостоятелно.

Лесло и Браун доста добре се възползват от нарасналото доверие на инвеститорите към пазара на бизнес имоти в Лондон. През миналата година те продадоха един от имотите си на Blackstone за почти 450 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още