IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Непубличните фондове за имоти в Европа с най-добро представяне след кризата

Индустриалните и логистични площи са донесли най-висока възвръщаемост през миналата година, отчитат от INREV

15:23 | 11.05.15 г.
Непубличните фондове за имоти в Европа с най-добро представяне след кризата

Непубличните фондове за имоти в Европа отчитат най-силното си представяне през 2014 г. от 2006 г. насам, отчита Асоциацията на непубличните фондове за имоти (INREV), цитирана от онлайн изданието property-magazine.eu.

Годишният индекс на асоциацията е записал ръст от 8 на сто за миналата година – най-високо ниво за последните кризисни години и над два пъти повече спрямо 2013 г., когато беше отчетено увеличение на индекса от 3,2%.

Най-добре са се представили непубличните фондове за имоти във Великобритания с възвръщаемост от 16,7% - почти два пъти повече спрямо 2013 г.

Индексът на асоциацията показва, че се представя добре и секторът на непубличните фондове на континентална Европа, включително и в Югоизточна Европа, където пазарът като цяло остава още сравнително по-слаб.

Най-добре представящият се сегмент от пазара са индустриалните и логистични площи със 17,9% възвръщаемост за миналата година спрямо 9,6% за търговските площи, 7,5% за офисите и 4,6% за жилищните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още