IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carrefour преговаря за магазините на Billa в Румъния

Френската верига придоби 53 обекта на Billa в Северна Италия през миналата година

10:19 | 23.06.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Магазините на Billa в Румъния може да преминат към нов собственик. <em>Снимка: Rewe&nbsp;</em></p>

Магазините на Billa в Румъния може да преминат към нов собственик. Снимка: Rewe 

Френската верига Carrefour е все по-близо до сделка за румънските магазини на Billa, съобщава румънската информационна агенция Медиафакс.

Двете компании водят преговори от няколко месеца. Агенцията припомня, че информацията за продажбата на Billa в Румъния се появи в медиите през миналата година, след като германската група Rewe, който притежава Billa, продаде операциите си в Италия.

Rewe отдавна възнамерява да се съсредоточи върху пазарите, на които има най-добрите позиции. Периодично се появява информация, че групата продава и операциите си в България, която обаче компанията отрича.

Освен с Carrefour, германската верига е разговаряла и с други потенциални купувачи. Mega Image обаче се е оттеглила от преговорите.

Billa има 85 магазина в северната ни съседка. Carrefour има 97 магазина и още 44 обекта под бранда Express. Така френската верига ще се приближи значително до конкурентите си в малкия формат магазини.

Mega Image например притежава 400 магазина, а  Profi – около 300.

През 2014 г. Carrefour придоби 53 магазина на Billa в Северна Италия, припомня още агенцията.

Според информация на анонимни източници, ако преговорите не успеят, германската верига ще се опита да възобнови процеса по експанзия в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още