IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туризмът в Испания подкрепя инвестициите в хотели

През 2015 г. Испания отчита рекорден ръст на посещаемостта от туристи, навсякъде в страната стартират нови проекти в хотелския сегмент

17:47 | 03.11.15 г.
Туризмът в Испания подкрепя инвестициите в хотели

Туризмът в Испания подкрепя инвестициите в хотели в страната, пише онлайн изданието worldpropertyjournal.com, като се позовава на доклад на консултантската компания Christie + Co.

През 2015 г. Испания отчита рекорден ръст на посещаемостта от туристи. Само през първите седем месеца на годината страната е посетена от над 38 млн. души, което е с 4,7% повече спрямо същия период на 2014 г.

Дори и в условията на политическа несигурност, пазарът в Испания е способен да абсорбира новото предлагане от хотели заради ръста на туристите, коментира Ампаро Гомес-Ангуло от компанията.

През последната година се засилват инвестициите от Близкия изток и Китай в хотелиерския сектор в Испания. През последните месеци се осъществиха и няколко знакови сделки за сегмента – катарски фонд придоби W Hotel в Барселона, а Ritz в Мадрид беше придобит от джойнт венчър между Mandarin Oriental и саудитския конгломерат Olayan Group.

Навсякъде в страната се стартират и нови проекти, като най-голямата концентрация е в Барселона, Мадрид, Малага и Балеарските острови. Най-много са новите проекти с 4 и 5 звезди. С някои от тях в Испания ще навлязат нови брандове, които досега не са присъствали на пазара, като Hyatt и Four Seasons.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още