IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ ще разширят спорната програма за визи срещу инвестиции

От програмата се възползваха основно строителни компании, които реализираха луксозни проекти в проспериращи райони

09:14 | 18.12.15 г.
Автор - снимка
Редактор
САЩ ще разширят спорната програма за визи срещу инвестиции

Конгресът на САЩ е готов да разшири спорната федерална програма, която дава зелени карти на чуждестранни инвеститори, въпреки съпротивата на голяма група народни представители, съобщава Wall Street Journal.

Очаква се още тази седмица да бъде прието удължаване на програмата с 10 месеца.

По програмата всяка година се разпределят 10 хил. визи на инвеститори, които вложат поне 500 хил. долара в бизнес, създаващ работни места.

През последните години обаче се дават визи основно на строителни предприемачи, които реализират проекти от висок клас в проспериращи райони, и същевременно се възползват от разпоредбите, които имат за цел да подпомагат райони в САЩ, страдащи от висока безработица.

Строителните компании са привлечени от тази програма, защото тя им осигурява и евтино финансиране, спестявайки им огромни разходи за лихви.

Изданието припомня, че лидерите и на демократите, и на републиканците подкрепиха пакетът с промени в законодателството, които трябваше да ограничат злоупотребите. Решението обаче срещна ожесточената съпротива на група влиятелни строителни компании и свързаните с тях дружества. С подкрепата на няколко бизнес организации те успяха да спечелят ключови сенатори за съюзници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още