IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb намесва и съседите

Те ще може да правят коментари за отдавани през платформата имоти

11:34 | 15.03.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Airbnb намесва и съседите

Онлайн компанията за краткосрочни наеми Airbnb Inc. ще даде още един инструмент на собствениците на имоти, отдавани краткосрочно, да следят поведението на своите наематели, пише Bloomberg.

Предвижда се съседите да имат възможност да коментират отдавани под наем имоти през платформата, коментира Ясиюки Танабе, който оглавява поделението на компанията в Япония. Функцията ще бъде пусната през следващите седмици и ще е валидна за целия свят.

Съседите на отдаваните под наем имоти ще могат да правят коментари чрез специална форма. Коментарите ще се преглеждат от екип на Airbnb, който ще предприема и действия при необходимост.

Компанията не разкрива засега дали тази информация ще е публична и дали ще се разкрива самоличността на съседите.

Услугата не рядко води до конфликти между съседи или пък между собственици и наематели. Местните администрации пък не успяват да се справят с регулирането на дейността на компанията, която в момента се оценява на 25,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още