IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter ще преотдава под наем част от централата си

Увеличението в пренаемането предхождаше сривовете на пазара на имоти след финансовата криза и спукването на дот-ком балона

09:50 | 09.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Сградата на компанията на&nbsp;Market St. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Сградата на компанията на Market St. Снимка: архив Ройтерс

Американската технологична компания Twitter Inc. предлага около една четвърт от пространството си в централния си комплекс в Сан Франциско за пренаемане, увеличавайки така и без това големия обем на свободните офис площи в града на фона на охлаждането на технологичната индустрия, предава Bloomberg. 

Около 78 800 квадратни фута (7 320 квадратни метра) ще бъдат предоставени за пренаемане на седмия етаж на Market St. 1355, реновирана сграда от 1930 г. Други 104 850 квадратни фута (9740 квадратни метра) са достъпни на три етажа в съседна сграда на One Tenth St., показват маркетингови материали на компанията за недвижими имоти Cresa.

„Ние винаги търсим начини да използваме нашите офис пространства по-ефективно", пояснява в изявление Натали Мияке, говорител на Twitter. „Оставаме ангажирани към централата ни в Mid-Market в центъра на Сан Франциско“. 

Предотдаването под наем е все по-разпространено в Сан Франциско на фона на спада на инвестициите от рисков капитал и забавянето на наемането от страна на технологични фирми. Докато свободните офис площи в града остават много, допълнителното пространство е предупредителен знак, че някои компании надценяват своята скорост на растеж и са принудени да намалят присъствието си. Увеличението в пренаемането предхождаше сривовете на пазара на недвижими имоти след финансовата криза от 2008 г. и спукването на дот-ком балона в края на 1990 г.

Twitter, която загуби една трета от пазарната си стойност през изминалата година, се бори от няколко тримесечия с по-бавен от очакваното растеж. Компанията вече съкрати около 8% от работната си сила в края на 2015 г. и възнамерява да управлява по-ефективно своите разходи. 

Според брокерската агенция Cushman & Wakefield Inc. компанията е наела общо 683 000 квадратни фута (63 452 кв. м) в двете сгради.

Twitter се премести в централата си Mid-Market през 2012 г., след като заплахата ѝ да напусне града накара законодателите в Сан Франциско да одобрят временен период, в който компаниите, които преместват дейността си в това запустяло иначе пространство, няма да плащат данъци. Други технологични компании, включително Zendesk Inc. и Yammer Inc., се присъединиха към Twitter, докато Uber Technologies Inc. и Square Inc. се премесиха в офис сграда на една пресечка, без да кандидатстват за данъчните облекчения. 

Mid-Market е малка част от града, разположена в близост до центъра, която е заключена в каре от седем преки. “Кварталът” бе известен със западналото си състояние в последните години, стриптийзьорските си клубове, както и с най-голямото количество незаети застроени площи, които се отдават под наем. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още