IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в центрове за данни в Европа достигат рекордно високи нива

Лондон, Франкфурт, Амстердам и Париж са водещите пазари в сектора

13:28 | 30.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвестициите в центрове за данни в Европа достигат рекордно високи нива, а пазарът продължава да привлича все повече инвеститори, посочва консултантската компания CBRE.

Ръстът на обемите се определя основно от четири водещи пазара в региона – Лондон, Франкфурт, Амстердам и Париж.

На водещите пазари се очаква и значително ново предлагане, тъй като строителите се опитват да „яхнат вълната“ в сектора.

Четирите водещи пазара на центрове за данни в Европа се очаква да допринесат с 20% от общото предлагане през тази година, което е на стойност 1,2 млрд. паунда (почти 1,36 млрд. евро). Това означава, че общият обем на вложенията достига почти 7 млрд. евро.

Лондон е водещият пазар на центрове на данни в Европа през тази година, като от януари до края на септември 48% от общо усвоените площи са в града.

В Лондон са осъществени и две ключови трансакции в сектора - сингапурската ST Telemedia придоби пълен контрол над VIRTUS, а Iron Mountain купи два центъра за данни от Credit Suisse.

Според експерти активността в сектора се удвоява през тази година в сравнение с 2016 г., като тенденцията ще се запази през 2018 г. Затова и инвеститорите, които искат да направят вложения в центрове за данни в Европа, трябва да действат решително, посочват експертите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още