fallback

Климатичните промени ще намалят стойността на имотите в бедните райони на САЩ

Близо 40% от 175-те общности, където се очакват постоянни наводнения до 2045 г., имат ниво на бедност над средното за страната

14:02 | 18.10.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

По-бедните американски райони се очаква да бъдат особено силно засегнати от унищожителните ефекти от климатичните промени, включително и чрез намаляването на цените на имотите, заради природните бедствия и увеличаващите се разходи за застраховки.

Близо 40% от 175-те общности, където се очакват постоянни наводнения до 2045 г., имат ниво на бедност над средното за страната, показва анализ на Федералния резерв за Сан Франциско, цитиран от Bloomberg.

В доклада се посочва, че цените на недвижимите имоти по всяка вероятност ще намалеят заради нарастващия риск от наводнения.

„Това може да се окаже бедствие за притежателите на имоти, чиято къща е най-големият им актив и значителен дял от нетното им състояние“, посочват от банката. „Това ще има непропорционално вредно въздействие върху домакинствата с ниски и средни доходи. Очевидно това може да доведе до понижаване на стойността на имотите за подобни общности“, се казва още в текста.

Голяма част от предприемаческата дейност в Залива на Сан Франциско е разположена близо до самия залив, което прави брега „по-уязвим на покачване на нивото на морската вода, отколкото се смяташе по-рано“, посочва още докладът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:47 | 11.09.22 г.
fallback