fallback

Социалното приложение Moovit успя да набере 28 млн. долара

Проектът предоставя данни за целия обществен транспорт в повече от 100 града по света

11:47 | 22.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Социалното краудфъндинг приложение за мобилни телефони Moovit достигна огромен успех, успявайки да набере 28 млн. долара от широка гама от инвеститори, съобщава TechCrunch.

Пътуването в града е социален преход. Става дума за хората, които използват обществен транспорт. Въпреки че няма да сте зад волана на собствения автомобил, все пак трябва да се предвижите от точка А до точка Б възможно най-бързо. И трябва да се помогне на хората да го направят. Било с ферибот, релсов транспорт, автобуси или каквито други средства за обществен транспорт има.

Приложението Moovit предоставя данни за целия обществен транспорт. Програмата, която се предлага под операционните системи Android и iOS, дава в реално време полезна информация кога да очакваме следващия автобус, метро, влак или ферибот. Данните се въвеждат от както от потребителите, така и от публични източници, като официалните разписания.

Приложението вече обхваща повече от 100 града в света. По думите на представители на компанията ако проектът успее да събере достатъчно средства, ще може да се развие в още повече точки по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:43 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още