IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Twitter се сринаха с 11% в следборсовата сесия

Компанията увеличава двойно приходите си, но остава на сериозна загуба

10:45 | 30.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на Twitter се сринаха с 11% в следборсовата сесия

Wall Street свиква с мисълта, че Twitter може да остане чисто нишова компания и няма да се превърне в следващия Facebook.

Във вторник акциите пропаднаха до ново дъно, въпреки че компанията отчете удвояване на продажбите за тримесечието. Загубата на Twitter се оказа по-ниска, отколкото се опасяваха анализаторите. В продължение на четири последователни тримесечия обаче компанията се бори срещу намаляващия брой нови клиенти, пише Wall Street Journal.

В следборсовата сесия акциите на Twitter се сринаха с над 11 процента, а този срив показва колко надценена е била компанията след нейното IPO през ноември. По онова време пазарът я оценяваше на 25 млрд. долара. Много инвеститори очакваха, че в крайна сметка Twitter ще изживее същия полет, както навремето и социалната мрежа Facebook, която само в САЩ се ползва от половината от населението, което е онлайн и се превърна в пример за привличане на мобилна реклама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 13:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още