IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter разделя задълженията на напусналия оперативен директор между двама души

Компанията се опитва да съживи растежа на потребителите си

14:43 | 20.06.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter раздели между двама души задълженията на наскоро напусналия главен оперативен директор Али Роугани. Това се случва в момент, в който микроблогинг сайтът се опитва да съживи растежа на потребителите си. През последните месеци ръстът забавя темпа си.

Адам Байн поема отговорността за приходите и партньорствата, докато Габриел Стикър ще поеме маркетинга и медиите, пише Ройтерс.

Уебсайтът на компанията показва, че ролята на Байн е на президент по глобалните приходи, а Стикър заема поста вицепрезидент по маркетинга и комуникациите. Представители на Twitter не са открити за коментар.

Роугани, някога разглеждан като като втория най-влиятелен човек в Twitter, ръководеше разработването на продукти в компанията, финансите и сделките. Той напусна след сблъсък с главния изпълнителен директор на компанията Дик Костоло във връзка с това дали Роугани трябва да продължи да наблюдава продуктовите иновации.

Второто поредно тримесечие, в което ръстът на потребителите на Twitter се забавя, тества търпението на инвеститорите. Компанията също изрази опасенията си, като заяви, че нейните 225 млн. потребители месечно използват услугата по-рядко, отколкото преди година.

Акциите на Twitter затвориха при цена от 38,90 долара за брой на борсата в Ню Йорк в четвъртък. От началото на годината те загубиха 42% от стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още