IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция призова технологични гиганти да застанат срещу терористичната пропаганда

Министърът на вътрешните работи на Бернар Казньов поиска пълно сътрудничество и бърза реакция от Google, Facebook и Twitter

11:52 | 21.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Франция призова технологични гиганти да застанат срещу терористичната пропаганда

Франция иска да работи пряко с Google, Facebook и Twitter при разследвания и веднага да отстраняват терористична пропаганда, когато получават сигнали от властите. Това заяви министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов, цитиран от AP.

„Подчертахме, че когато върви разследване, не искаме да минаваме през обичайните канали за комуникация на междуправителствено ниво, което може да отнеме толкова много време", каза Казньов след срещата си с представители на американските технологични гиганти, предава БТА.

Той добави, че е важно да има пълно сътрудничество и бърза реакция. Говорители на Twitter и Facebook заявиха, че компаниите им ще направят всичко възможно, за да спират съдържание, подстрекаващо към насилие, но не посочиха дали ще вземат под внимание искането на министъра за пряко сътрудничество с френските власти.

Казньов посочи още, че е призовал технологичните компании да се включат в борбата с терористичната пропаганда, която се разпространява в интернет, и да блокират способността на терористите да използват уебсайтове и видеозаписи, за да набират нови последователи и да им втълпяват идеите си.

Френският вътрешен министър отбеляза също, че срещата е била първата стъпка в изграждането на силни отношения между технологичните компании и френското правителство. По думите на Казньов той ги е поканил да посетят Париж през април, за да продължат обсъжданията си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още