IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter взема нови мерки срещу троловете

Социалната мрежа дава възможност за блокиране на повече профили едновременно

18:07 | 11.06.15 г.
Twitter взема нови мерки срещу троловете

Twitter обяви, че пуска нова функция, която позволява на потребителите да блокират повече акаунти, които смятат за тролове, пише Telegraph.

Въпреки че социалната мрежа вече позволява блокирането на отделни акаунти, сега тя се насочва към по-голям брой такива, като се опитва да отстрани повече нежелани контакти, за което са нужни по-сложни инструменти.

Новата функция дава възможност на потребителите, които са обект на онлайн тормоз в Twitter, да споделят с другите списък с акаунти, които са блокирали. Така се премахва необходимостта от блокиране на всички отделно.

“Тази усъвършенствана опция прави блокирането на няколко профила лесно и бързо”, твърди инженерът по сигурността на компанията Сяюн Дзян.

По думите му функцията ще се окаже полезна и за разработчиците, грижещи се за по-нататъшното подобряване на работата на потребителите. Тя ще бъде пусната през следващите няколко седмици.

Това е най-новият инструмент на Twitter в борбата с троловете в социалната мрежа. През април компанията обяви, че потребителите, които злоупотребяват, ще бъдат наказвани с блокиране на профилите им.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още