IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наема ли Facebook достатъчно жени?

Компанията обяви, че работи в посока увеличение на разнообразието на работната си сила, но има още какво да се желае по въпроса

11:49 | 26.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook обяви новите данни за работната си сила, разкривайки, че има малко увеличение в броя на жените и на представителите на малцинствените групи в компанията, пише Wall Street Journal.

Делът на дамите, наети на технологични позиции във Facebook, се е увеличил до 16% от 15% миналата година. Делът на представителите на малцинствата на технологични работни места е нараснал от 47% до 49% през същия период, като има по-значително увеличение на броя на азиатците.

Няма промяна в процента на жените, които заемат лидерски позиции във Facebook. Делът на азиатците на такива позиции се е увеличил от 19% до 21%, но броят на испаноговорещите на тях е спаднал от 4% на 3% за година.

“Въпреки че постигнахме положително движение през последната година, за всички ни е ясно, че все още не сме стигнали там, където искаме да бъдем”, коментира Максин Уилямс, глобален директор на Facebook, отговарящ за разнообразието на работната сила на компанията. “Има още работа за вършене”.

Facebook се присъедини към редица други компании, които отчетоха статистическите си данни за разнообразието сред служителите си за 2015 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
cyclop
преди 8 години
Ако наемат една единствена жена и тя им е достатъчна, значи да, наемат достатъчно жени... Абсурден свят, расата и пола са по-важни от квалификацията. "Данни за разнообразието сред служителите", еххаа, какви статистики само.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още