IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook навлиза в света на блоговете

Компанията актуализира услугата си Notes

10:35 | 18.08.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Facebook</em></p>

Снимка: Facebook

Най-голямата в света социална мрежа Facebook предприема големи ходове в издателския свят, а следващата ѝ стъпка изглежда ще бъде в нещо, което наподобява блог платформа, пише The Verge.

Както отбелязва разработчикът Дейв Уинър, Facebook изглежда обновява старата си услуга Notes, превръщайки я в нещо, което изглежда като нейния отговор на  блог услугата Medium, създадена от Основателите на Twitter Евън Уилямс и Биз Стоун.

Новите публикации, направени чрез Facebook Notes, са по-широки, включват големи изображения, по-добре показан текст и по-ясно поле за заглавие.

„Ние тестваме актуализация на Notes, която да улесни хората да създават и четат по-дълги истории във Facebook”, заяви говорителят на социалната мрежа. Засега тестовете се извършват само от малка група хора.

Facebook Notes не е развивана от години. Преди време Notes позволи на потребителите на Facebook да правят публикации, подобни на тези в блоговете на „стените“ си, но в крайна сметка това стана излишно, след като Facebook увеличи броя на допустимите знаци за статусите. Notes все още не е изчезнала, но трябват повече усилия за правенето на публикация. Освен това съобщението, създадено по този начин, не се различава особено от обикновения статус.

Тази актуализация предполага, че публикациите в Notes ще станат много по-видими. Facebook вероятно се надява, че може да накара хората да пишат по-дълги текстове в профилите си, които да се зареждат по-бързо през мобилните ѝ приложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Феийсбука служи само за бърза "регистрация" в различни сайтове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още