IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Дорси дарява една трета от акциите си в Twitter на служителите

Жестът му на стойност близо 200 млн. долара ще бъде морален двигател за служителите

09:17 | 23.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джак Дорси. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джак Дорси. Снимка: архив Ройтерс

Новият шеф в Twitter Джак Дорси заяви, че ще дари една трета от акциите си в Twitter , или 1 на сто от компанията, на служителите ѝ. В туит той поясни, че иска „да реинвестира директно в хората“.

28-годишният технологичен милиардер направи подобен ход през декември 2013 г., когато дари 10 на сто от своите акции на Square на служителите.  

Square е компания за дигитални плащания, която Дорси съоснова и ръководи. През миналата седмица Square подаде документи за IPO и тогава Дорси заяви, че ще дари 40 млн. акции за благотворителност. 

„Колкото до мен, бих желал да имам малка част от нещо голямо, отколкото голяма част от нещо малко“, написа Дорси в четвъртък вечер. Той използва същата фраза и в документите, които Square подаде в SEC. „Сигурен съм, че може да направим Twitter голям", добавя той.

Жестът на Дорси на стойност близо 200 млн. долара ще бъде морален двигател за служителите на Twitter. Новите назначения могат също да получават по-големи обещания за акции, което може да помогне на Twitter да се състезава за най-добрите таланти.

Дорси има около 22 милиона акции на Twitter.

Twitter се сблъсква със слаб растеж на броя потребители и с все повече въпроси от Wall Street, а Дорси търси начини за ускоряване на темпа на иновациите и мотивация на служителите.

Дорси продължава да представя нови функции в Twitter,  като например Moments, които представят най-добрите туитове от събития на живо. Миналата седмица той обяви първото масово съкращаване в деветгодишната история на Twitter.

През тази седмица по време на втората годишна мобилна конференция на Twitter Дорси се извини на разработчиците на софтуер и обеща да изгради отново все по-важна връзка с тях. През следващата седмица Twitter трябва да докладва резултатите си за третото тримесечие.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още