IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook, Twitter и YouTube временно блокирани в Турция

Instagram и Vimeo работят, както и Periscope и Facebook Live

02:21 | 16.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Facebook, Twitter и YouTube временно блокирани в Турция

Правителството на Турция очевидно е блокирало социалните медии в отговор на онова, което се счита като опит за военен преврат, предава TechCrunch.

Turkey Blocks, акаунт в Twitter, който редовно проверява дали дадени сайтове са блокирани в страната, съобщи в 23:04 местно време, че няма достъп до Facebook, Twitter и YouTube, докато Instagram и Vimeo работят. Достъпът бе възстановен след около час и половина за кратко, показват данни на Dyn Research.

Някои жители на Турция са имали възможност за достъп до социални медии, вероятно чрез VPN или някаква друга анонимна услуга. Всеки засегнат може да опита Tor Browser (за Windows и Mac OS) или Orbot (за Android). Държавният департамент на САЩ също заяви, че достъпът до социалните медии в страната е блокиран и предлага на американците, които се опитват да се свържат с приятели или семейството, да използват имейл, текстови съобщения или телефонни обаждания.

 

Екипът на Twitter заяви, че не счита, че сайтът е бил напълно блокиран в Турция. „Предполагаме, че има умишлено забавяне на трафика ни в страната", заяви Twitter в изявление, публикувано на английски и турски език. Услугата за стрийминг на живо на Twitter – Periscope, както и Facebook Live не бяха засегнати.

Facebook не предостави становище за очевидното блокиране.

„Ние сме наясно със спекулациите, че YouTube е блокирана в Турция, обаче нашите системи изглежда функционират нормално", заяви говорител на YouTube пред TechCrunch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още