IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter е закрила 360 хил. акаунта за 12 месеца за промотиране на тероризъм

Компанията се похвали, че е съкратила времето си за реакция при сигнали за подобни профили

09:38 | 19.08.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter е затворила 360 хил. акаунта  от средата на 2015 г. заради заплаха от промотиране на терористични атаки, обяви компанията в своя корпоративен блог в четвъртък.

Микроблогинг платформата беше преди това обект на критики от страна на Вашингтон и на други страни за това, че не прави достатъчно за премахването на профили, свързани с „Ислямска държава“, пропомня Ройтерс.

Но от февруари насам закри допълнително 235 хил. акаунта, след като преди това беше спряла 125 хил. от средата на 2015 г. Повечето от акаунтите са били свързани с „Ислямска държава“.

Twitter обяви още, че дневните блокирания на свързани с тероризъм профили са скочили с 80 на сто от миналата година, а самата компания е намалила времето си за реакция в такива случаи.

Регулаторите похвалиха бързата реакция на Twitter при свалянето на радостната реакция онлайн на ислямски екстремисти, прославящи атаката в Ница, Франция, през юли, при която загинаха повече от 80 души.

Компанията разчита предимно на сигнали от потребителите, които идентифицират въпросните профили, но твърди, че е увеличила екипа си, който разглежда заявките.

Въпреки че твърди, че алгоритъм не може да идентифицира екстремистка пропаганда, тя разчита и на инструменти против спам, за да помогне за разкриването на опасните профили, включително на тези, които си създават нови профили, след като предишните им са били закрити. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Jay Gould
преди 7 години
Да бе да! На очите си ли да вярваме или на изявленията на компанията в които едни от главните акционери са и едни от основните спонсори на джихада и тероризма в света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още