IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter отива отвъд ограничението за 140 символа в туит

Снимките, видеата и анкетите няма да влизат в това ограничение

14:30 | 20.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter пусна по-дълги туитове в понеделник в опит да привлече нови потребители на фона на проблемите си, свързани с растежа на социалната мрежа, пише CNBC.

Ограничението за 140 знака в туитовете ще остане, но добавянето на снимки, видеа, GIF файлове, анкети и цитати повече няма да влизат в този лимит.

Twitter така и не реши да постави ограничение от 10 хил. знака, за което се говореше по-рано тази година. Но компанията прави сегашните промени с идеята да накара потребителите да бъдат по-ангажирани с нейната платформа.

Броят на месечно активните потребители на Twitter остана малко над 300 млн. През второто тримесечие те бяха 313 млн. Липсата на растеж на броя потребители притеснява инвеститорите. Акциите на компанията понижиха стойността си с 20 на сто от началото на годината и дори се появиха слухове, че Twitter може да стане цел за придобиване.

Компанията се опитва да промени имиджа си, за да привлече повече потребители, конкурирайки се с услуги като Instagram и Snapchat. Тази година Twitter сключи сделка с Националната футболна лига (NFL) в САЩ за стрийминг на живо на игрите от сезон 2016. Първият мач се проведе на 15 септември, а 2 млн. души го гледаха през Twitter. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още