IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителствените заявки към Facebook са нараснали с 27%

Данните са за първата половина на 2016 г. и са спрямо тези за предходните шест месеца

10:53 | 22.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-голямата в света социална мрежа Facebook обяви, че правителствените запитвания за достъп до информация от потребителски акаунти са нараснали с 27% през първата половина на 2016 г. в сравнение с втората половина на предходната година, като американските агенции оглавяват списъка, предава Ройтерс.

В световен мащаб правителствените заявки до достъп до информация от акаунти на потребители са нараснали до 59 229 от 46 710, а повече от половината са свързани със заповед информацията да не бъде разкривана, така че социалната мрежа не бива да уведомява потребителите.

От гледна точка на заявките за ограничаване на съдържание броят на елементите, ограничени заради нарушаване на местните закони, са се понижили с 83 на сто спрямо втората половина на 2015 г., посочва Facebook.

Терористичните атаки в Париж миналата година са повишили броя на исканията за ограничаване на съдържанието.

Компанията е получила общо 38 675 молби за запазване на дадена информация от общо 67 129 акаунта. Това е първият път, в който предоставя такива данни пред обществото.

Вижте още в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още