fallback

Тръмп използва Twitter често, но туитовете му не са най-популярните

Най-споделяният пост в микроблогинга е на ученик от Невада, който търси подкрепа, за да получи награда от заведение за хранене

19:05 | 05.12.17 г.

Доналд Тръмп е световният лидер, който най-често използва Twitter за своите послания. Но не неговите туитове са най-споделяни, пише европейското издание Politico. Данни, разпространени от платформата за микроблогинг, показват, че нито един пост на сегашния американски президент не е попаднал в топ 10 на най-споделяните през 2017 година.

За сметка на това неговият предшественик Барак Обама има четири туита, които са в списъка с най-споделяните през тази година. Най-ретуитваният пост на Обама е публикуван на 12 август и съдържа цитат на Нелсън Мандела: "Никой не се е родил мразещ другите хора заради цвета на кожата им, миналото им или техните религии".

"No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion..." pic.twitter.com/InZ58zkoAm

— Barack Obama (@BarackObama) August 13, 2017

Този пост е харесан от 4,5 млн. потребители и споделен 1,7 млн. пъти. Това го прави втория най-популярен туит през 2017 година.

Най-споделяният пост в Twitter през тази година е на Картър Уилкърсън, гимназист от Невада, който помоли за подкрепа и споделяне на туита си, с който иска да получава безплатни пилешки хапки от Wendy`s в продължение на година.

Неговата публикация е ретуитната 18 млн. пъти, или 3,6 млн. пъти повече от нужните, за да си получи наградата.

Третият най-споделян туит за 2017 година отново е на Барак Обама. С него доскорошният американски президент изказа своята подкрепа за сенатора Джон Маккейн, който беше диагностициран с онкологично заболяване.

Politico отбелязва, че Тръмп е световният лидер, който най-много използва платформата на Twitter за своите изявления. Социалната мрежа се използва активно и от индийския премиер Нарендра Моди, венецуелския президент Николас Мадуро и турския му колега Реджеп Тайип Ердоган.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:35 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още