IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter отговори на украинската криза със съвети за изтриване на акаунти

Социалната мрежа даде насоки за ползване на услугата ѝ в конфликтни зони

11:28 | 24.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Социалната мрежа Twitter даде съвети как да се използва услугата ѝ в конфликтни зони или зони с висок риск, след като руските сили атакуваха цели в Украйна, пише Bloomberg.

Списък с туитове на английски и украински, включващ най-добрите практики за сигурност, дава предложения за деактивиране на акаунти, ако това се окаже най-безопасният подход.

Компанията призова потребителите да използват двуфакторна идентификация, силни пароли и потвърждения на имейл и телефонен номер за действия като нулиране на пароли. Социалната мрежа посъветва потребителите да внимават при разкриването на лична информация и да деактивират публикуването на данни за местоположението им в туитове.

В миналото Twitter и другият гигант в социалните мрежи Meta Platforms бяха критикувани, че реагират бавно на политически вълнения и спонсорирани от държави кампании за дезинформация.

През 2020 г. компанията премахна десетки хиляди акаунти, занимаващи се с пропаганда, които са свързани с Русия, Китай и Турция. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още