fallback

Match се срива на борсата след напускането на лидера на Tinder

Компанията също така даде по-слаба прогноза за текущото тримесечие

18:58 | 03.08.22 г.
Автор - снимка
Създател

Match Group беше на път да загуби една пета от стойността си след внезапното напускане на ръководителя на звеното ѝ Tinder и лошата прогноза за приходите за текущото тримесечие, предава Ройтерс.

Компанията, която притежава и приложенията за запознанства Hinge и OkCupid, обяви напускането на Рената Ниборг във вторник. Това е шестият главен изпълнителен директор, който се оттегля от услугата от основаването ѝ през 2012 г.

Нейното напускане се случва само три месеца, след като Шар Дъби се оттегли като лидер на Match.

Цената на акциите на Match се понижи с 22% и повлече надолу книжата на конкурента Bumble, които потънаха с близо 4 на сто.

Анализаторът на Jefferies Брент Тил каза, че е ясно, че управлението на Tinder е било слабо, посочвайки проблемите с новите продукти, включително валутата в приложението – Tinder Coins.

Дори с назначаването на главни продуктови и маркетинг директори в Tinder, няма гаранция за монетизация, коментира Тил.

Компанията заяви, че е била изправена пред редица предизвикателства през второто тримесечие, включително е получила удар от по-силния долар, имало е спад на броя на плащащите абонати на някои приложения и бавно възстановяване на определени пазари.

Match се бори със забавянето на търсенето в сравнение с началото на миналата година, когато потребителите, нетърпеливи да се социализират, се стичаха към приложенията за запознанства, след като ограниченията, свързани с Covid-19, бяха премахнати.

За третото тримесечие Match прогнозира приходи между 790 млн. и 800 млн. долара, което се оказа под прогнозата на анализаторите.

Match ще свие разходите си за наемане на кадри, както и разходите си за маркетинг. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:45 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още