IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram се завърна онлайн след глобален срив

Платформата за споделяне на снимки е била недостъпна за хиляди потребители в целия свят

09:45 | 09.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Instagram на Meta Platforms отново е достъпна за повечето потребители след глобален срив, съобщиха от платформата за споделяне на снимки в четвъртък, като добавиха, че няколкочасовият технически проблем е бил отстранен.

„По-рано тази вечер технически проблем доведе до проблеми с достъпа на хората до Instagram. Разрешихме този проблем за всички възможно най-бързо", заявиха от Instagram в съобщение в Twitter.

Компанията Downdetector, която проследява прекъсванията, съобщи за повече от 53 хил. случая на потребители, които не са могли да получат достъп до Instagram в пика на прекъсването. Уебсайтът събира доклади за състоянието от редица източници, включително подадени от потребителите сигнали за грешки в платформата, припомня Ройтерс. 

Докато Instagram се възстановяваше онлайн, Downdetector съобщи, че съобщенията за прекъсвания са спаднали до под 1000 в САЩ.

Съобщенията за проблеми са намалели до по-малко от 100 в Обединеното кралство, Индия, Япония и Австралия, показва сайтът за проследяване на прекъсванията.

22

Последното прекъсване на услугата, документирано в канала на Instagram в Twitter, датира от октомври, когато компанията съобщи в Twitter за отстранен бъг, който е блокирал акаунтите на потребителите или е променил броя на последователите, предава и Bloomberg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 09.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още