IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Музикаутор” увеличи приходите си със 7% за първото полугодие

Стартирали са и преговорите с кината „Арена” и представителя на YouTube за България

15:40 | 03.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
„Музикаутор” увеличи приходите си със 7% за първото полугодие

Приходите от такси на сдружението за колективно управление на авторските права, свързани с музика и музикални издатели „Музикаутор” скачат със 7% за за първото полугодие спрямо същия период на миналата година до 3,5 млн. лв, става ясно от прессъобщение на организацията. 

Сумата е с 3% по-висока от заложеното в плана, пояснява изпълнителният директор на сдружението Иван Димитров.

По думите му вече са стартирали преговори със собственика на кино веригата „Арена“, които са в изключително напреднала фаза.

От сдружението обясниха, че вече са регистрирали приходи от кабелно препредаване, като са сключили 30 договора с кабелни оператори. За сравнение, през миналата година дружеството няма постъпления по това направление. За да обхване пазара в по-голяма степен, „Музикаутор” е рестартирал преговорите и с БАККО – представителната организация на кабелните оператори.

„Инвестираме големи усилия при дигиталните ползватели, като в момента преговаряме с Prevent Holding (представители на YouTube за България), AKAZOO – гръцка компания, която в партньорство с Глобул ще предлага абонаментна стрийминг услуга (фиксирана сума на месец за достъп до неограничен обем музикални произведения), Samsung (които ще предлагат услуга за даунлоуд на музика, която да промоутират с пускането на Samsung Galaxy S4 на българския пазар) и още много други“, поясни от своя страна обясни Ясен Козев, председател на Управителния съвет на „Музикауор”.

„Музикаутор”  е сдружение за колективно управление на авторски права на композитори, автори на литературни произведения, като към днешна дата членове са над 2 500 творци. Организацията представлява и е представлявана от 60 чуждестранни авторски дружества. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още