IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ветерани в технологичната журналистика създават своя медийна компания

Re/code.net ще си партнира с NBC Universal News Group

12:14 | 02.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ветерани в технологичната журналистика създават своя медийна компания

Ветераните в технологичната журналистика Кара Суишър и Уолт Мосбърг създават нова медийна компания с името Re/code.net, съобщава CNBC.

Компанията ще стартира с миноритарни инвестиции от NBC Universal News Group и Windsor Media, компания, управлявана от бившия шеф на Yahoo и Warner Bros Тери Семел.

През септември 2013 г. Суишър и Мосбърг обявиха, че се разделят с Newscorp., където изградиха и стартираха влиятелния технологичен блог AllThingsD.

Мосбърг, чиято седмична колонка „Personal Technology” в Wall Street Journal стана особено популярна, обяви през септември, че в края на годината смята да напусне вестника.

В допълнение към стратегическите инвестиции на NBC Universal Group, холдинговото дружество на двамата журналисти Revere Digital ще подпише отделно партньорство с групата, свързано с  обмен на съдържание, посветено на технологиите. Партньорството влиза в сила на 2-и януари 2014 г.

В интервю председателят на NBC Universal News Group Патриша Фили-Крушел заяви, че за компанията това означава по-голяма възможност за експанзия в покриването на най-важните новини от Силициевата долина в областта на технологиите и дигиталните платформи.

Двете компании ще запазят своята редакционна независимост. Re/code ще има достъп до видеата на NBC, а NBC News Group ще може да взима текстово съдържание от партньора си. Репортерите на новата медия ще се появяват и в дигиталните платформи на NBC.

Мосбърг и Суишър планират да увеличат екипа си с още 18 служители, които да работят на пълен работен ден. Партньорите смятат, че са им нужни повече мобилни репортери и допълване на технологичната политика. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още