fallback

21st Century Fox оттегли офертата си за придобиване на Time Warner

Реакцията на пазара след отправеното предложение прави сделката непривлекателна за нашите акционери, посочва Рупърт Мърдок

08:58 | 06.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

21st Century Fox е оттеглила офертата си за придобиване на Time Warner, посочи в изявление във вторник компанията.

Главният изпълнителен директор на 21st Century Fox Рупърт Мърдок отбелязва, че предложението е "значителен стратегически знак". Подходът на водената от него компания пък "винаги е били приятелски".

Въпреки това според Мърдок отказът на Time Warner да приеме офертата на стойност 80 млрд. долара е довел, в съчетание с други фактори, до решението му да оттегли предложението си, пише CNBC.

"Реакцията при цената на акциите ни след отправеното предложение подценява нашата сила и прави сделката непривлекателна за акционерите във Fox", казва той. "Тези фактори, съчетани с нашия ангажимент да бъдем както дисциплинирани в подхода ни, така и фокусирани върху добавената стойност за акционерите във Fox, доведоха до оттегляне на нашата оферта", допълва милиардерът.

Книжата на Time Warner поевтиняха с повече от 12 на сто, след като 21st Century Fox отправи предложението си за придобиване на дружеството. Същевременно пазарната оценка на акциите на Fox се покачи с почти 8%.

Time Warner е "ангажирана с повишаване на силата си в дългосрочен план и ние с нетърпение очакваме да продължим да постигаме значителна и устойчива възвръщаемост за всички акционери", отбеляза компанията в отделно изявление.

Fox също така обяви, че Бордът на директорите е дал зелена светлина за обратно изкупуване на акции в размер на 6 млрд. долара.

"Тази значителна възвращаемост на капитала подчертава продължаващия ангажимент на компанията към дисциплинираното разпределение на капитала и връщане на добавената стойност за акционерите по разумен начин", заявява още Мърдок в съобщението си за медиите.

Още за Мърдок вижте в материала на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:52 | 07.09.22 г.
fallback