IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

New York Times посяга към червения молив

Издателят ще съкрати 100 работни места в редакцията на вестника и ще преустанови някои услуги

09:32 | 02.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
New York Times посяга към червения молив

New York Times закрива около 100 работни места във включващата над 1300 журналисти редакция, предава Ройтерс.

С това мениджмънтът реагира на спада на приходите от реклама и липсата на успех на някои нови услуги, казва главният редактор Дийн Багет в писмо до служителите.

Специализираното в коментари приложение за мобилни устройства NYT Opinion ще бъде преустановено, се казва още в сряда във вестника. Предложението не е успяло да спечели достатъчно абонати.

Многократно награждаваният заради предлаганата качествена журналистика вестник се счита за флагмана на американската журналистика. Но и той, подобно на много свои конкуренти, трябва да се бори с миграцията на рекламодателите към интернет.

Според самата редакция на NYT през последните шест години вестникът е бил принуден неколкократно да съкращава работни места. Но заради представянето на нови продукти онлайн в последните месеци броят на заетите е нараснал до около 1330 служители, докато в края на 2013 г. са били 1250.

Наскоро авторитетният германски Frankfurter Allgemeine Zeitung обяви, че заради спадащия тираж и намаляващите приходи от реклами ще съкрати една пета от служителите си. До 200 от общо 900 работни места ще бъдат закрити до три години. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още