IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Властите в САЩ разследват хакерска атака срещу собсвеника на WSJ?

Хакерите са търсили пазарна информация, според източници на Bloomberg

10:45 | 17.10.15 г.
Властите в САЩ разследват хакерска атака срещу собсвеника на WSJ?

Група руски хакери са проникнали в сървърите на Dow Jones & Co. - собственикът на Wall Street Journal и няколко други медии, съобщава Bloomberg, като се позовава на запознати източници.

Хакерите са откраднали информация, свързана с пазарите.

Федералното бюро за разследване (ФБР), Secret Service и Комисията по ценните книжа и фондовите борси разследват случая. Разследването е започнало преди около година.

От Dow Jones коментират в изявление, че преди Bloomberg да публикува информацията, компанията е работила усилено, за да установи дали твърденията са верни. Dow Jones твърди, че към днешна дата няма доказателства за такова разследване.

Според източниците на Bloomberg атаката е била много по-сериозна, отколкото проникването в системите, разкрито преди седмица от Dow Jones. Компанията обяви през миналата седмица, че работи с компания за киберсигурност, след като стана ясно, че хакери са откраднали информация за около 3 500 клиенти.

Не е ясно дали двете атаки са свързани, както и дали операциите на компанията за събиране на информация са били нарушени. Според източниците хакерите са търсили всякаква информация, включително и непубликувани статии.

Кели Лангмесър, говорител на офиса на ФБР в Ню Йорк, потвърди, че подразделението разследва атака срещу Dow Jones, но отказа да коментира повече. Джим Марголин, говорител на Прокуратурата на Ню Йорк, отказва коментар, както и Питър Кар, говорителят на наказателното подразделение на Министерството на правосъдието.

Белият дом е бил информиран за разследването на ФБР и борсовия регулатор.

Информацията, която е била подготвена за публикуване на по-късен етап, може да е ценна за търговците, които искат да получат предимство пред останалите участници на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още