IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BuzzFeed разделя бизнеса си на две

Медията се опитва да постигне по-голям баланс между новинарското и развлекателното съдържание

09:34 | 24.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Онлайн медията BuzzFeed ще раздели бизнеса си в две нови подразделения, които ще се фокусират върху новините и забавлението, обяви главният изпълнителен директор Джона Перети в писмо до служителите, цитирано от Ройтерс.

Създаването на двете звена – BuzzFeed News и BuzzFeed Entertainment Group – се случва в момент, в който онлайн медиите се опитват да постигнат баланс между покриването на новините и политиката и предлагането на по-леко съдържание.

BuzzFeed ще интегрира част от екипите си, като тези за видео и здравни новини в BuzzFeed News, което ще се управлява от главния редактор на BuzzFeed Бен Смит.

„В тази нова структура видеото няма да бъде задача само на един отдел. Да имаме едно видео звено през 2016 г. има толкова смисъл, колкото да имаме мобилно звено“, коментира Перети.

BuzzFeed Entertainment Group ще се заеме с всички развлекателни новини и ще се ръководи от президента на BuzzFeed Motion Pictures Зи Франк, който ще стане президент на BuzzFeed Entertainment.

По думите на Перети целта на компанията е да организира така работата си, че да се възползва от големия брой формати и технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още