IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Как феновете следят Мондиала със смартфоните си

По-голямата част от тях използват джаджите за получаване на ежеминутна информация за първенството

15:24 | 23.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Графика на деня: Как феновете следят Мондиала със смартфоните си

Смартфоните ще играят решаваща роля по време на Световното първенство по футбол в Бразилия. Проучване показва, че почти половината от анкетираните фенове ще използват смартфоните си за получаване на актуална информация за игрите, предава expertreviews.co.uk.

Проучването „2014 World Cup: A Global Mobile Perspective" на Interactive Advertising Bureau (IAB) разкрива, че 49% от анкетираните ще използват смартфоните като най-важен източник за новини за световното първенство спрямо 63 процента, гласували за телевизията. Делът надминава 100%, защото анкетираните са давали по повече от един отговор.

Според Emarketer делът на предпочитащите телевизията не е "изненадващ", защото заради големия размер на екраните и възможността за гледане у дома телевизорът се е считал за предпочитания избор.
 
32% от респондентите използват лаптоп или настолен компютър, за да следят игрите, което е достатъчно да надмине смарт телевизорите, които държат 24%. Таблетите са на четвърто място с 18%, докато радиото и дигиталното аудио излъчване, както и традиционните телефони държат само 7%.

Главният мотив за следване на Световното първенство чрез смартфони е да се наблюдават головете „навсякъде и по всяко време“.  

Според отделно проучване 58 процента от собствениците на смартфони планират да използват своите устройства за получаване на актуални ежеминутни новини от турнира като цяло и за техните отбори. 46% от респондентите използват своите мобилни телефони за достъп до съдържание като видео на живо и аудио стрийминг.

Донякъде изненадващо е, че само 30 процента от собствениците на смартфони планират да използват своите мобилни устройства за социални дейности, като например управление на т. нар. фентъзи лиги или публикуване на снимки на приятелите си, наслаждавайки се на играта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още