IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ще дава по-подробна информация за съхранението на личните данни

Компанията се съгласи на мерките след разследване на британски регулатор

09:43 | 02.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският технологичен концерн Google се съгласи да започне да информира по-подробно своите потребители за това как съхранява личните им данни. Това се случи след разследване на британски регулатор, което откри, че политиката за поверителност на данните на компанията не е достатъчно добра, предава Ройтерс.

От офиса на комисаря по информацията (ICO) заявиха, че настояват Google да подпише официален документ, че ще направи промените до 30-и юни тази година и ще предприеме по-нататъшни мерки през следващите две години.

Разследването на ICO засяга декларацията за поверителност на Google, въведена през март 2012 г., която събира в едно около 70 правила за поверителност на данните за индивидуалните потребители на нейните услуги, включително тези на YouTube, Gmail и социалната мрежа Google+.

Припомняме, че в края на 2014 г. европейските регулатори, които отговарят за поверителността на личните данни, заявиха, че искат “правото да бъдеш забравен” да бъде въведено в целия свят. Органите посочиха, че правилото трябва да бъде прилагано за всички сайтове, особено за тези, които завършват на “.com”.

На 30-и януари Google представи финансовите си резултати за четвъртото тримесечие, но предизвика поредно разочарование. Причината за него беше фактът, че постъпленията на компанията се оказаха доста под очакваното от анализаторите. Това се оказа петото поредно тримесечие, в коетo Google Inc. не успява да надмине прогнозите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още