IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix се насочва към още три европейски пазара

През октомври стрийминг услугата ще стане достъпна в Португалия, Италия и Испания

10:03 | 08.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската компания за телевизионен стрийминг Netflix обяви, че нейната услуга ще бъде пусната в Португалия, Италия и Испания през октомври тази година, позволявайки на интернет потребителите от тези страни да се абонират и да гледат чрез стрийминг телевизионни предавания и филми, предава CNet.

От компанията разкриха, че ще предложат адаптирани към местния пазар версии на оригиналните сериали и филми. Очаква се каталогът, предлаган в европейските страни, да се разшири, а съдържанието да бъде адаптирано посредством субтитри на местните езици или чрез дублиране. Освен това заглавията ще бъдат предлагани във формати с висока резолюция – Hi-Def и Ultra HD 4K.

Netflix не обяви цените на услугите си за новите страни. В другите ѝ европейски пазари, включително Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Белгия и Люксембург, услугата струва 7,99 евро на месец след първия безплатен тестов месец.

Когато компанията започне официално дейност в Португалия, Италия и Испания, тя ще оперира в общо 50 страни, 13 от които са европейски. Целта на Netflix е услугата ѝ да бъде достъпна в 200 страни до края на годината. В момента, когато неин потребител пътува в страни, които не са в списъка на Netflix, като Китай, Тайланд или Виетнам, той се нуждае от VPN връзка, за да получи достъп до платформата.

Акциите на Netflix постоянно поскъпват. През тази година цената им се е увеличила с 85%, а в петък достигна 633,22 долара преди края на търговията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 0
Rumen_
преди 8 години
А в България кога?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още