IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Alibaba Pictures бе задържан заради съмнения за корупция

Oпасенията на властите са свързани с периода, в който Патрик Лиу Чунин е бил ръководител на Tencent Video

09:39 | 10.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Variety.com</em></p>

Снимка: Variety.com

Изпълнителният директор на Alibaba Pictures е задържан от китайските власти като част от разследването за корупция, предава CNBC.

39-годишният Патрик Лиу Чунин, който е и вицепрезидент на Alibaba Group, е получил подкуп по време на работата си в конкурента Tencent Holdings, смятат от Бюрото за обществена сигурност. Alibaba Group има мажоритарен дял в Alibaba Pictures – производител и инвеститор във филмови продукции.

"Ние разбираме, че Лу Чунин е бил задържан от полицията заради твърдения за корупция. Изключително шокирани сме от новината", посочи гигантът в електронната търговия на своя официален сайт.

В изявлението на Alibaba също така се посочва, че компанията ще сътрудничи на компетентните органи и ще предложи правна помощ за семейството на Лиу.

Според съобщения в медиите Лиу е един от шестте бивши служители на Tencent, които са попаднали в полезрението на китайските власти като част от разследването за подкупи след проведено вътрешнофирмено разследване в Tencent.

"Вътрешното разследване извади наяве подкупите и корупцията сред някои служители, свързани с онлайн видеата. От полицията са уведомени и ние сме в очакване на резултатите", посочиха от Tencent в изявление в четвъртък.

Лиу преди това е бил ръководител на Tencent Video, като напусна базираната в Шънджън компания преди две години. Той се присъедини към Alibaba през август 2013 г.

Новината дойде на фона на антикорупционното разследване от Пекин, което доведе до задържане на длъжностни лица от различни нива на управление, както и ръководители на предприятия в Поднебесната империя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още