IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Gmail все повече заприличва на Snapchat

Потребителите вече могат да определят колко дълго имейлите могат да са достъпни за потребителите

15:20 | 27.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Gmail все повече заприличва на Snapchat

Gmail все повече заприличва на Snapchat. Dmail, нов плъгин за браузъра на Google – Chrome, дава на потребителя пълен контрол върху това колко дълго реципиентът на даден имейл може да го съхранява, пише CNN.

Това може да се окаже особено полезно за осигуряване на по-голяма сигурност в комуникацията или при обмяната на лична информация.

Новата опция в Chrome добавя бутон „Изпрати с Dmail” точно до бутона „Изпрати“ при писането на имейл. Това дава на потребителя пълен контрол върху случващото се със съобщението.

Но дава ли Gmail възможност за отмяна на вече изпратени имейли?

И да, и не. Бутонът „отмени изпращането“ работи само 30 секунди след пускането на имейла. Dmail обаче дава на потребителя толкова време, колкото желае.

Той може да настои времето на 1 час или 1 седмица и съобщението се самоунищожава по същия начин.

Всички съобщения са криптирани, така че всеки път, в който подателят ограничи правото на достъп, получателят вече няма да бъде в състояние да види оригиналното съобщение.

Скоро Dmail ще пусне и опция, която да заключва функцията за препращане на съобщение, така че само крайният потребител ще може да вижда текста.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още