fallback

Alibaba и Foxconn инвестират в индийската компания Snapdeal.com

Платформата събра 500 млн. долара в рамките на нов кръг на финансиране

14:42 | 03.08.15 г.

Индийската компания за онлайн търговия Snapdeal.com събра около 500 млн. долара от инвеститори, сред които Alibaba Group Holding, пише Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Инвестицията ще оцени базираната в Ню Делхи Snapdeal на около 5 млрд. долара, а сред инвеститорите в нея се нарежда и Foxconn Technology Group, посочва един от източниците, пожелал анонимност.

Alibaba и Foxconn са инвестирали по 200 млн. долара, допълват два от източниците.

SoftBank Group, която отдавна инвестира в Snapdeal.com, може също да се включи в новия кръг финансиране.

На развиващия се индийски пазар Snapdeal.com се изправя пред местния конкурент Flipkart Online Services и срещу американския гигант Amazon.com. Индийските компании привлякоха вниманието на инвеститорите от цял свят с цел да повторят успеха на Alibaba, която миналата година направи най-голямото първично публично предлагане в историята.

Сделката ще засили връзката между Snapdeal и Alibaba. Водещата китайска компания за електронна търговия ще има възможността да си партнира със Snapdeal в сферата на технологиите и продуктите.

SoftBank и преди е влагала средства в Snapdeal. Пазарният лидер Flipkart пък привлече инвестиции от Tiger Global Management и Accel Partners. Последната е венчър, стоящ зад Facebook.

Представителите на Snapdeal, SoftBank, Foxconn и Alibaba отказват да коментират.

Новината за инвестицията от 500 млн. долара се появи по-рано и в Re/code.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:22 | 14.09.22 г.
fallback