IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Naspers е готова за битка с Netflix

Африканската компания ще разшири бизнеса с услугата си за видео стрийминг

14:35 | 27.11.15 г.
Naspers е готова за битка с Netflix

Най-голямата африканска компания по пазарна капитализация Naspers планира през следващата година да разшири дейността на своята услуга, явяваща се конкурент на Netflix във видео стрийминга. Samsung Electronics пък се е съгласил да я включи в своите умни телевизори, твърди източник, запознат с въпроса, пише Bloomberg.

Компанията ще се насочи към повече от 15 млн. потребители извън вътрешния си пазар в Южна Африка, предоставяйки съдържание в Европа, Северна Америка и Австралия, Океания и Нова Зеландия, коментира източникът, пожелал анонимност.

Главният изпълнителен директор на Naspers Боб ван Дайк отговаря за експанзията на ShowMax в Африка и отвъд нея. Същевременно Netflix цели да оперира в 200 страни през следващата година. Насочването към онлайн стрийминга е последната стъпка в развитието на южноафриканската компания, която започна като издател на вестник, а сега инвестира в стартъпи на развиващи се пазари, включително в Tencent Holdings и индийската Ibibo.

Представител на Showmax отказва да коментира въпроса. Тези на Samsung също.

Showmax е подписала дистрибуторски договори в Южна Африка със Samsung и Telkom, твърди източникът. Освен това компанията води преговори за сключване на партньорство с Vodacom Group, южноафриканското подразделение на Vodafone, и проучва възможности за разширяване на дейността си в Субсахарска Африка, допълва източникът.

Naspers, чиято пазарна оценка достига 54 млрд. долара, е най-големият доставчик на платени телевизионни услуги в Африка. Тя се конкурира с NuVu на Ericsson и с услугата за видео по заявка OnTAPTV на континента.

Стрийминг услугите се насочват към Африка, защото безжичните мрежи там стават все по-разпространени и надеждни, позволявайки показването на видео.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още