IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стоки за над 40 млн. лева са продадени в OLX.bg през 2015 г.

Потребителите на платформата използват все по-често мобилните си устройства за предлагане или пазаруване на стоки втора употреба

11:17 | 12.01.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: OLX</em></p>

Снимка: OLX

Стоки втора употреба на стойност над 40 млн. лева са продадени успешно в OLX.bg през 2015 г., съобщават от компанията.

Продавачите в платформата са генерирали тази сума чрез продажбата на вещи, които вече не са им необходими. В сайта продуктите се предлагат на цена, която е средно с 50% по-ниска от тази на същите стоки като нови. Така купувачите са спестили около 40 млн. лева под формата на разликата от цената на новата стока от същия вид в търговската мрежа.

Според OLX продажбата на непотребни вещи през сайтове става все по-предпочитан метод в България за подпомагане на семейния бюджет, тъй като сумата е спечелена без първоначална инвестиция. Публикуването на обяви в уебсайта е безплатно до определен лимит. Освен това няма комисионна при успешна продажба.

Основните причини продажбите на непотребни вещи през онлайн платформи са две - лесно е и е евтино. Всеки с достъп до интернет в страната може да продаде стоки през платформата, а това не изисква никакви инвестиции от негова страна, без да е необходимо после да плаща лихва в случай на сделка.

Същевременно мобилните устройства са все по-често използвани за продажба или покупка на стоки. Половината от всички посещения на уебсайта на OLX в края на 2015 г. са осъществени през мобилно устройство. Освен това всяка трета обява в платформата се публикува през телефон.

На графиката можете да видите и кои са най-търсените стоки за 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 13:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 0
mrynmryn
преди 8 години
Тоя сайт е масово пълен с измамници и ментета...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още