fallback

Утре стават ясни „Топ 100“ на водещите технологични компании в България

Ще бъдат отличени победителите в петте най-големи сегмента на ИКТ сектора: хардуер, софтуер, системна интеграция, дистрибуция, и аутсорсинг

13:16 | 04.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

За първи път Computerworld България - изданието, с което ICT Media започна дейността си в далечната 1991 г., ще награди през юли лидерите в подготвяното от медията 19-то издание на уникалната класация на водещите технологични компании в България “Топ 100”. И през 2016 година класацията се проведе въз основа на обективни финансови критерии - печалбата и брутните приходи от дейността за 2015 г. на български и международни компании от телекомуникационния, ИКТ и аутсорсинг секторите, опериращи на родния пазар. В рамките на церемонията ще бъдат отличени победителите в петте най-големи сегмента на ИКТ сектора: хардуер, софтуер, системна интеграция, дистрибуция, и аутсорсинг. 

Весела Калъчева, изпълнителен директор на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), ще предаде отличието на победителя в сектор „Хардуер“, Стамен Кочков, председател на УС на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) ще връчи плакет на компанията победител в сегмент „Софтуер“, а Пламен Цеков, член на Управителния съвет на Българската аутсорсинг асоциация (БАА), ще отличи победителя в сектор „Аутсорсинг“. На събитието ще бъдат връчени и три специални награди в технологичния сектор: за най-голям ръст на бизнеса през изминалата 2015 г., за най-висока рентабилност през 2015 г. и за най-динамично развитие през последните 3 години. Финансовият министър Владислав Горанов ще връчи наградата на компанията с най-голям ръст на приходите през изминалата 2015 година. Организацията с най-висока рентабилност през 2015 година ще получи плакет от Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Призът за най-динамично развитие през последните 3 години ще връчи Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Апогеят на церемонията ще бъде отличаването на класиралите се на първо място по резултати в крайното класиране в секторите „Информационни и комуникационни технологии“ и „Телекомуникации“. Компанията с най-голям обем на брутните приходи за 2015 г. в класацията за ИТ компании в тазгодишното издание на проекта „ИКТ ТОП 100“ ще получи плакет от Любен Петров, заместник-министър на икономиката, а Валери Борисов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще удостои с плакет компанията с най-голям обем на брутните приходи за 2015 г. в класацията за телекомуникационни компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:19 | 14.09.22 г.
fallback