IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците прекарват половината си време онлайн чрез смартфони

Pokémon доказва, че все още има място за нови приложения, които могат да станат гиганти на такъв наситен пазар

11:14 | 06.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Това е статистика, която със сигурност би трябвало да притесни Google: приложенията за смартфони сега „са виновни“ за половината време, което американците прекарват онлайн. През юли 2015 г. този дял е бил 41 на сто, става ясно от нов анализ на comScore. Ако към този микс се добавят и приложенията за таблети, то делът нараства до почти 60 на сто.

Новата рекордна стойност е била достигната през юли, става ясно от анализа. Тя е доказателство за нарастващата зависимост при доставянето на информация от мобилните приложения, както и за забавленията и развлеченията.

Тази промяна е и причината Google да работи за интегриране на уеб приложенията в търсачката си и да направи информацията, скрита в приложения, откриваема в Google Search. 

Използването на приложения расте не само заради повсеместното присъствие на смартфоните, но също така и заради други фактори, като по-високата интернет скорост, предоставена от 4G LTE мрежите, както и заради наличието на все повече смартфони с по-големи екрани, които правят седенето пред настолен компютър все по-ненужно.

В допълнение магазините за приложения вече регистрират милиони сваляния и предлагат приложения за почти всичко, което ни трябва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 15:59 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още